Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
         
 

Extra hulp voor onder meer ondernemers, ZZP’ers, stichtingen en verenigingen

25 maart 2020

De gemeente Hoorn gaat ondernemers, ZZP’ers, stichtingen, verenigingen en evenementenorganisatoren helpen om de gevolgen van de coronacrisis te beperken. Dit in aanvulling op het maatregelenpakket vanuit het Rijk. Zij krijgen tot 1 juli uitstel van betaling van gemeentelijke belastingen.

De gemeente verlengt de betalingstermijn voor de huur van gemeentelijk vastgoed van 30 tot 90 dagen. En evenementenorganisatoren hoeven geen leges te betalen als hun evenement wordt afgelast of wordt verplaatst naar een later moment in het jaar.

Belasting en huur gemeentelijk vastgoed later betalen

Veel ondernemers, zelfstandigen, stichtingen en verenigingen dreigen door de coronacrisis financieel in de problemen te komen. Sommigen voelen dit nu al. Daarom heeft de gemeente Hoorn besloten om deze groepen te helpen om de financiële druk te verlichten.

  • Ondernemers, zzp’ers, stichtingen en verenigingen krijgen tot 1 juli 2020 uitstel van betaling van gemeentelijke belastingen. Dat geldt ook voor precario-, toeristen- en reclamebelasting.
  • Voor andere vorderingen vanuit de gemeente levert de gemeente maatwerk aan deze doelgroepen. Hiervoor kunnen zij contact opnemen via invorderingen@hoorn.nl.
  • De betalingstermijn voor huur van gemeentelijk vastgoed wordt verlengd van 30 naar 90 dagen.

Leges evenementen

Door de maatregelen om verspreiding van het coronavirus te beperken kunnen er tot 1 juni 2020 geen evenementen plaatsvinden. Ook deze groep wil de gemeente helpen.

  • Als een evenement tot 1 juni 2020 wordt afgezegd, brengt de gemeente geen leges in rekening.
  • Als een evenement verplaatst wordt naar een andere datum / later in het jaar, brengt de gemeente niet opnieuw leges in rekening.

Accountmanagers actief

Naast deze regelingen staan de accountmanagers van de gemeente Hoorn continu paraat om ondernemers en ondernemersverenigingen te helpen. Zij nemen actief contact op om te horen hoe het gaat, hen actief te voorzien van informatie over landelijke en lokale economische maatregelen en waar mogelijk te helpen.

'Wij doen er alles aan'

‘Ondernemers, ZZP’ers, stichtingen, verenigingen en evenementenorganisatoren zijn van levensbelang voor de lokale economie en een levendige en gastvrije stad,’ legt Arthur Helling (wethouder Economische Zaken en Toerisme) namens het college uit. ‘Wij doen er dan ook alles aan om iedereen in deze moeilijke tijden zo goed mogelijk te helpen, zodat zij ook na deze crisis kleur kunnen blijven geven aan onze stad.’

Meer informatie

Op de pagina Informatie voor ondernemers vindt u meer informatie.

Dossier: Coronavirus

Klik hier om ons dossier over het coronavirus te lezen. Zo ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws. 

 

agenda

Data ophalen ...

Nieuws

CBS: groot risico op armoede voor zzp'ers in handel, vervoer en horeca

Zzp'ers die werken in de handel, vervoer of horeca liepen in 2018 al een groot risico op een inkomen onder de armoedegrens. "De coronaklap valt in de hoek waar mensen zitten die het toch al moeilijk hebben", zegt Peter Hein van Mulligen van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Record: acht op de tien mkb'ers wil bedrijf verkopen door coronacrisis

Je eigen bedrijf verkopen: 8 op de 10 Nederlandse ondernemers in het mkb zou dit doen als ze er een goede prijs voor kregen. Het aantal geïnteresseerden in verkoop is fors gestegen door de coronacrisis. De verkoopbereidheid was in Nederland nog nooit zo groot.

Lees meer
Lees meer

Kennisbank

Kennisbank Lees meer
Start met het stappenplan van het Startersloket
Starten met je uurtarief
Welke aftrekposten heb ik als ondernemer?
Lees meer